6 stvari, za katere nisi vedel, da jih lahko urediš na Facebook-u

  • -
2017_01_19

6 stvari, za katere nisi vedel, da jih lahko urediš na Facebook-u

Verjetno se strinjaš z mano, da je bila uporaba Facebook-a pred nekaj leti veliko lažja, kajne? Ob vseh teh funkcijah, verjamem, da ti postaja zastrašujoč. Da ti bo od danes naprej uporaba tega spletnega družbenega omrežja bolj razumljiva in bo ob vseh teh funkcijah prilagojena tvojim željam, sem ti pripravila nekaj nasvetov in idej, kako si olajšati delo s Facebook-om.

 

1. Zmanjšaj število obvestil

Ne moreš se znebiti vseh Facebook obvestil,  se jih pa lahko vsaj nekaj.  Pojdi v nastavitve in klikni obvestila, nato pa nastavi opozorila, ki jih želiš prejemati na svojem računalniku in telefonu.

Na žalost, Facebook ne omogoča, da bi lahko izključil vsa obvestila preko e-pošte, razen v primeru, da klikneš odjava za vsako vrsto obvestila, dokler jih več ne prejemaš. Če ne želiš prejemati obvestil določene skupine ali strani, moraš vsako posebej označiti in izključiti.

1

 

2. Izklopi auto-play video

Če želiš izklopiti samodejno predvajanje video posnetkov na osnovni strani, pojdi na razdelek videoposnetki na dnu nastavitev in tam klikni na »OFF«. Na mobilni aplikaciji se dotakni ikone s tremi vodoravnimi črtami, izberi nastavitve, pritisni na Video Auto-Play in izklopi.

2

 

3. Shrani stvari za branje ali gledanje

Objave na časovnici lahko shraniš med zaznamke. Klikni na puščico v zgornjem desnem kotu objave in tam lahko izbiraš med opcijami shrani video, objavo ali povezavo. Če nekaj shraniš, lahko to pogledaš tako, da klikneš na razdelek Shranjeno na levi strani svojega Facebook profila.

3

 

4. Preveri, če te je kdo blokiral

Facebook te ne obvesti, če te nekdo blokira. Z naslednjimi namigi pa lahko ugotoviš, če si bil blokiran: klepet je ostal nedotaknjen in nova sporočila niso dostavljena, ko želiš klikniti na ime za klepet, dobiš to sporočilo: »The link you followed may have expired ali The page may only be visible to an audience you’re not in« ali pa objave drugih, ki si jih delil, izginejo iz tvoje časovnice.

 

5. Poišči stvari, ki si jih v preteklosti komentiral ali delil

Na svoji naslovni fotografiji klikni na možnost prikaz dnevnika dejavnosti, kjer lahko v iskalniku, v desnem kotu zgoraj, poiščeš točno določeno objavo, sliko,… 

5

 

6. Izberi katere objave bi raje videl najprej

Objave svojih najboljših prijateljev si lahko na svoji časovnici ogledaš najprej in to tako, da se na prijateljevi naslovni fotografiji postaviš na zavihek »Slediš« in obkljukaš »Oglej si kot prvo«.

6

 

Upam, da sem ti z današnjo novičko olajšala uporabo Facebook-a. Če morda še ti priporočaš kakšen namig za uporabo Facebook-a, pa mi ga lahko preprosto sporočiš v komentar na Facebook strani >>.