Kje poiskati slike za Facebook oglase?

  • -
objava_2016_12_16

Kje poiskati slike za Facebook oglase?

V popolnem svetu bi si lahko lastili vse slike, ki bi jih potrebovali bodisi za naše objave, spletne strani, bloge in še za kaj, se strinjaš? Vendar, na žalost, ne živimo v takem svetu. V tem je večina stvari plačljivih, zato so tudi slike ene izmed njih. Da pa ti vsega le ne bo potrebno plačati, sem ti pripravila seznam spletnih strani, kjer so slike brezplačne in jih lahko uporabljaš tudi za oglaševalske namene.

 

Med brskanjem po teh straneh boš zagotovo naletel na izraz Creative Commons Zero” (CC0). A veš, kaj to pomeni? Oseba, ki je povezana z delom, dovoljuje, da se to delo lahko javno uporablja in se s tem odpoveduje vsem svojim pravicam iz avtorskega prava, vključno z vsemi povezanimi in sorodnimi pravicami, v obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja. Delo se lahko kopira, priredi, objavi, uporabi v komercialne namene brez dovoljenja ali omejitev. To pomeni, da so vse slike brezplačne in se lahko uporabljajo v kakršne koli namene.  Te zanima, katere so te spletne strani?

Pixabay >>

Tukaj lahko najdeš preko 640.000 fotografij, ilustracij, vektorskih grafik in videoposnetkov. Iskanje ni zahtevno, saj lahko iščeš po kategorijah, vrstah, barvah, velikosti, … in tudi za prenos slike ali posnetkov ni potrebno biti njihov član.

 

Pexels >>

Pexels je bil ustanovljen leta 2014 in ima trenutno na voljo več kot 25.000 brezplačnih slik. Vsak mesec dodajo vsaj 3.000 novih slik z visoko ločljivostjo. Iščeš lahko po kategorijah ali po fotografih. Pexels ima tudi možnost, da lahko vidiš kateri fotograf ima oz. je imel največ prenosov.

 

Unsplash >>

Če si naročen na Unsplash, ti bodo poslali na vsakih 10 dni 10 novih fotografij. Imajo neverjetno zbirko krajinskih, arhitekturnih in potovalnih posnetkov.

Tukaj so še nekatere druge strani:

Death to the Stock Photo >>
StockSnap >>
Picjumbo >>
Life of Pix >>
Gratisography >>
Stokpic >>

Tako, upam, da ti bo teh devet navedenih spletnih strani z brezplačnimi slikami koristilo ter boš našel veliko uporabnih slik. Seveda pa je še vedno najboljše, da si vzameš čas in tudi sam narediš nekaj fotografij, saj bodo tako oglasi imeli tvoj osebni pridih.