Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kako pripraviti koledar Facebook objav za celo leto?

Si želiš tudi ti kakovostnih vsebin na Facebook-u in tudi na drugih spletnih družbenih omrežjih v naslednjem letu? Te zanima, kako načrtovati vnaprej? Super, sva že dva 😉 V tej novički bom predstavila, kako načrtovati celoletni koledar, saj ti bo ta koledar zelo zelo pomagal, da tvoji sledilci izvedo koristne informacije ob pravem času. Zato naj že na začetku povem, da se res splača investirati kakšen dan ali dva v pripravo koledarja, saj ti bo potem med letom lažje. 

 

Številni ljudje svoje odločitve zabeležijo na list papirja, v beležke, računalnike, tablice ali pametne telefone, vse za boljšo in lažjo realizacijo. Na žalost pri nekaterih to ostane samo napisano, vendar pa pri nekaterih, vztrajnih, to postane praksa, kar kažejo tudi njihovi dobri rezultati. No, pa poglejmo, kako lahko to postane praksa tudi pri tebi.

 

  1. Ustvari preglednico

Prvi korak pri ustvarjanju koledarja je, da se naredi preglednica. To lahko storiš v Excel-u ali s pomočjo Google preglednice. V preglednici označi dneve in tedne, za lažje razlikovanje lahko uporabiš tudi različne barve.

 

  1. Dodaj dogodke in praznike

Naslednji korak je, da ugotoviš, kateri dogodki so povezani s tvojim delom, da jih lahko dodaš v koledar, in tako načrtuješ vsebino povezano z dogodkom. Nato dodaj vse državne praznike in tudi druge dogodke, s katerimi bi lahko povezal svojo dejavnost (npr. začetki športnih prireditev, sejmov, sezonskih znižanj, …).

 

  1. Izberi teme

Zdaj lahko začneš z »brainstormingom«. Upoštevati je potrebno želje občinstva, kako ga dodatno izobraževati, zabavati in kakšne izdelke oziroma storitve jim želiš ponuditi. Vsekakor pa je v vsebino potrebno vključiti tudi svoje poslovne prioritete.

 

  1. Ustvari vsebino za vsako temo

Ko so teme določene, je potrebno ustvariti vsebino le-teh. Vsebina naj bo prilagojena potrebam ciljnega občinstva, kar preprosto pomeni, da vsebina naj bo taka, kot jo občinstvo išče, in tudi primerna času, ko je objavljena.

 

  1. Podrobni opis prispevkov

Ni pomembno, ali boš objavljal 1-krat ali 10-krat dnevno, pomembno je, da boš poskrbel, da bo vsebina kakovostna. Če imaš dovolj vsebine, potem poskusi objavljati vsaj 2-krat dnevno.

 

 

Celoletno načrtovanje vsebin omogoča zagotavljanje kakovostnejših vsebin, je pa res, da to zahteva kar precej časa in zamisli naenkrat, zato poskusi za vsaj nekaj tednov vnaprej pripraviti koledar objav spletnih družbenih omrežij. Ampak verjemi, če si vzameš ves dan za to in se popolnoma posvetiš planiranju vsebin za celo leto, si boš zelo olajšal nadaljnje delo. In ko enkrat »padeš noter« v ustvarjanje koledarja, bodo ideje kar prihajale na plan. Želim ti veliko kreativnosti in novih idej, s katerimi boš navdušil svoje sledilce.