Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 načinov, kako lahko nagradimo oboževalce na Facebook strani

Kar si moraš zapomniti iz današnje novičke, ti bom prišepnila že kar na začetku: nikoli ne zanemari svojih Facebook oboževalcev, ko ugotoviš, da ti sodelujejo na takšen ali drugačen način. Vedno se trudi, da narediš še večji vtis na svoje zveste »fane«. Kako nagraditi oboževalce in jim s tem pokazati, da ti je mar za njih, si preberi v današnji novički.

 

Verjetno si že opazil, da na veliko Facebook straneh potekajo raznorazne nagradne igre, kajne? S tem želijo posamezniki, podjetja, blagovne znamke,… povečati in vplivati na občinstvo. Nagrajevanje svojih Facebook oboževalcev je pomemben del poslovanja, za zveste in aktivne oboževalce, ki se potem izkažejo kot dobri kupci. Tukaj je 7 ustvarjalnih načinov, kako nagraditi svoje Facebook oboževalce in jim pokazati, da so spoštovani in cenjeni.

1. Pokaži, da njihovo mnenje šteje

Oboževalci imajo radi blagovno znamko, ki ceni njihovo mnenje. In kako lahko to narediš? Tako, da jih vprašaš o mnenju, npr. tvoje podjetje poskuša nekaj novega in jih vprašaš, kaj si o tem mislijo, lahko jih pa tudi prosiš za pomoč. To je odličen način, da se bodo oboževalci počutili pomembne in koristne, s tem se pa tudi izboljša sodelovanje med oboževalci in podjetjem.

1

2. Promocije in akcije

Promocije in akcije sta najboljša načina, s katerima lahko nagradiš svoje Facebook oboževalce. Pa naj gre za kaj brezplačnega, za kakšen kupon, ki ponuja nekaj, kar dodaja vrednost, ali kakšen dodaten popust. V pomoč: raziskava je pokazala, da imajo ljudje raje konkretno vrednost v obliki kuponov, kot pa npr. 10% popust.

3. Ustvari lestvico TOP oboževalcev

Nagrajevanje oboževalcev za širjenje dobre besede o podjetju je zelo dober način za sodelovanje med podjetjem in oboževalci. Obstajajo orodja, s katerimi si lahko pomagaš in nagradiš najboljše Facebook oboževalce z največ točkami. V zameno za lepe nagrade se bodo oboževalci potegovali za čim višje mesto na lestvici.

4. Uporabljaj »Facebook Live«

Gostovanje v živo na Facebook strani pomeni za oboževalce nekaj posebnega, saj bodo videli obraz podjetja oz. blagovne znamke (to je lahko tudi obraz slavne ali prepoznavne osebe, če si to seveda lahko privoščiš). Obenem pa imajo ob tem tudi možnost za razpravo.

5. Vključi oboževalce v blagovno znamko

Ponudi zvestim oboževalcem priložnost, da postanejo obraz tvoje blagovne znamke. Izberi 5 »najboljših« oboževalcev in promoviraj akcijo, v kateri se lahko ostali oboževalci odločijo in izberejo, kateri izmed 5 tekmovalcev bo postal obraz blagovne znamke.

5

6. Ekskluzivni vpogled

Kaj je lahko boljši način za nagrajevanje oboževalcev kot to, da lahko ekskluzivno pokukajo na prihajajoči izdelek? Zagotovo ni nič boljšega, se strinjaš? Ob tem se bodo oboževalci počutili cenjene in kot junaki, saj bodo imeli priložnost za izmenjavo udarnih novic s prijatelji.

7. Priložnostni pogovori

Pomembno je, da se zavedaš, da so oboževalci ljudje in ne roboti. Vsi ljudje imajo svoje urnike in načrte, zato se z njimi pogovarjaj, kot z normalnimi ljudmi in imej realna pričakovanja o tem, kakšen bo njihov odziv. Obravnavaj jih spoštljivo, če tudi morda ne sodelujejo več z blagovno znamko.
Oboževalci imajo zelo veliko vrednost, zato se potrudi, da bodo dolgotrajno vplivali in ostali zvesti podjetju. Imaš še mogoče ti kakšen dodatni predlog, kako nagraditi oboževalce? Česa se najpogosteje poslužuješ? Zelo bom vesela, če mi ga zaupaš 😉